Kevytretkeilijän ensiaputarvikkeet | ultrakevyt retkeily ja vaellus

Kaunis retkeilymaisema

Vaeltamiseen ja retkeilyyn on saatavilla valmiita ensiapupakkauksia. Niistä voi kuitenkin puuttua jotakin tarpeellista, tai sitten niissä voi olla mukana jotakin, mitä et välttämättä tarvitse mukaan. 

Itselle sopiva ensiapupakkaus on kätevintä koota itse, sillä silloin siitä saa omia tarpeita ja ensiaputaitoja vastaavan, eikä mukana tule kuljetettua turhaan liian painavaa pakkausta. Ensiapupakkauksen sisältö kannattaa suhteuttaa omiin ensiaputaitoihin.

Kannattaa siis etukäteen ottaa selvää, miten tavallisimmista hätätilanteissa toimitaan ja miten pakkauksessa olevia tarpeita käytetään. On turhaa kantaa mukana tarvikkeita, joita et hätätilanteessa osaa käyttää. 

Myös retken tai vaelluksen ajankohta, määränpää ja esimerkiksi retkellä käytettävät työkalut vaikuttavat siihen, mitä kaikkea kannattaa ottaa mukaan. Jokainen siis muokkaa ensiaputarvikkeet vastaamaan omia tarpeitaan. Pakkauksessa on hyvä olla ainakin seuraavia asioita:

Haavanhoito:

Rakkoteippiä/rakkolaastaria

Laastaria

Ainakin pari ensiapusidettä

Palovammaside

Perhoslaastari

Haavan puhdistupyyhe

Pieni peili (kasvojen ym. vammoihin)

 

Lääkkeet:

Ibuprofeeni

Aspiriini

Imodium

Antihistamiini

 

Lisäksi:

Punkkipihdit

Hätäpeite

Pieni pilli

Osa kantaa mukana myös hätälähetintä, etenkin vaeltaessaan yksin haastavammissa paikoissa. 

Ensiaputarvikkeiden lisäksi mukana on hyvä olla korjaustarvikkeita varusteiden rikkoutumisen varalta. Täältä löydät lisää tietoa retkelle mukaan otettavista korjaustarvikkeista