Kevytretkeilijän hygieniatarvikkeet | ultrakevyt retkeily ja vaellus

Kaunis retkeilymaisema

Kevytretkeilijän hygieniatuotteisiin kuuluvat yleensä ainakin hammasharja (jonka varren jotkut katkaisevat lyhyemmäksi) sekä pieni hammastahna. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa huulirasva sekä tarvittaessa kesäaikaan pieni purkki aurinkorasvaa

Jos haluat ottaa mukaan deodoranttia, voi kätevän pienen matkakokoisen deodorantin valmistaa laittamalla voidemaista (stick-mallin) deodoranttia tyhjään huulirasvaputkiloon. 

Jos otat mukaan saippuaa, on sen hyvä olla biohajoavaa. Käsidesiä on hyvä olla myös  pieni pullo. Monet käyttävät itsensä puhdistamiseen pitkän vaelluspäivän jälkeen kosteuspyyhkeitä tai vauvan puhdistuspyyhkeitä. Pitkähiuksisilla kampa ja hiuslenkki voivat olla tarpeellisia. 

Kannattaa muistaa, että myös hygieniatarvikkeet tuovat rinkkaan omalta osaltaan lisää painoa. Siksi kannattaa miettiä, mitkä niistä ovat retken kannalta oikeasti tarpeellisia. Tuotteita kannattaa myös ottaa mukaan vain tarvittava määrä, eli isojen pullojen ja purkkien sijaan aurinkovoidetta, saippuaa ym. kannattaa siirtää pienempään purkkiin.