Kevytretkeilyn hyödyt | Rinkan keventäminen kannattaa!

Kaunis retkeilymaisema

Kevytretkeilyn suosion kasvaminen ei ole pelkkää sattumaa. Rinkan keventäminen tuo mukanaan monia eri hyötyjä:

Kevytretkeily helpottaa kulkemista vaikeakulkuisessa maastossa. Kevyempi kuorma voi myös ehkäistä vammoja: esimerkiksi kivikkoisessa maastossa tasapainon pitäminen on helpompaa kevyellä kantamuksella. 

Kevytretkeily mahdollistaa pidemmät päivämatkat sekä nopeamman kulkutahdin – askel luonnollisestikin kevenee kantamusten kevenemisen myötä. Keveä askel tuo myös huumaava vapaudentunnetta, ja luonnosta nauttiminen on helpompaa ilman kivistävien hartioiden tai selän kanssa tuskailua. 

Kevytretkeily mahdollistaa vaelluksen myös jo iäkkäämmille harrastajille tai henkilöille, joilla on jokin sairaus tai vamma.

Toisaalta kevytretkeily säästää halutessasi tilaa repusta muille välineille: jos olet vaikkapa innokas kuvaaja, rinkan keventämisen myötä voit pakata jämerämmän kuvauskaluston mukaan.  Kevyemmän kantamuksen ansiosta myös kuvaamiseen tai muuhun harrastamiseen sekä ympäristön tutkimiseen jää enemmän aikaa ja energiaa retkellä.

Täältä löydät lisää tietoa kevytretkeilystä. Täältä voit lukea vinkkejä rinkan keventämiseen. Täältä löydät valmiin varustelistan, jotta voit käyttää avuksi varusteita suunnitellessa.