Kevytretkeilijän korjaustarvikkeet | ultrakevyt retkeily ja vaellus

Kaunis retkeilymaisema

Vaelluksella ja retkellä on hyvä olla mukana korjauspussi, josta löytyvien tarvikkeiden avulla on mahdollista suorittaa joitakin varusteiden peruskorjauksia. Kesken retken voi esimerkiksi kengästä irrota pohja, ilmapatja puhjeta tai teltan kaari katketa. 

Sopiva korjauspussin sisältö vaihtelee jonkin verran mukana olevien varusteiden sekä retkikohteen ja vaelluksen pituuden ja vuodenajan mukaan. Alla on lueteltu tarvikkeita, joita olisi ainakin hyvä olla mukana. Jokainen muokkaa korjaustarvikkeensa vastaamaan omia tarpeitaan

Korjaustarvikkeina kannattaa olla mukana ainakin ilmastointoteippiä (tätä voi kääriä sopivan määrän esim. muovinpalan tai vaellussauvan ympärille, kokonaista rullaa ei kannata ottaa mukaan). 

Muutama nippuside ja pätkä kestävää narua voi auttaa monissa tilanteissa. Kestävä lanka (esim. karhunlanka), neula ja nappeja kannattaa olla mukana ompelutarvikkeina. Hakaneulat voivat myös olla nopea apu joissakin tilanteissa. Rautalankaa kannattaa olla myös pätkä mukana. 

Telttakaaren katkeamisen varalta kannattaa hankkia siihen sopiva korjausholkkiIlmatäytteisen makuualustan mukana tulee usein korjauspala, joka kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan reissuun. 

Teltan paikkaamista varten voi harkita siihen sopivan teipin tai liiman ja paikkauspalan mukaan ottamista. Tähän tarkoitukseen sopivat tarvikkeet riippuvat teltan materiaalista. 

Korjaustarvikkeiden lisäksi on hyvä muistaa mm. varaparistot otsalamppuun ja varatulitikut sytkärin hajoamisen tai hukkumisen varalta. Lisäksi ensiaputarvikkeet on erittäin tärkeää muistaa pakata mukaan. Niistä löydät lisää tietoa täältä