Kevyet kuivasäkit ja -pussit rinkkaan |
ultrakevyt retkeily ja vaellus

Kaunis retkeilymaisema

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä. Näillä mahdollistetaan sivuston ylläpitäminen. 

Vaelluksella rankkasade voi yllättää milloin tahansa, ja varusteiden suojaaminen kastumiselta on tärkeää. Esimerkiksi märkä untuvamakuupussi ei lämmitä nukkujaa, ja elektroniset laitteet harvoin kestävät vettä. Kuivasäkit tai -pussit estävät tavaroita kastumasta ja ovat tavallista muovipussia tiiviimpiä, kestävämpiä ja oikean mallin valitsemalla myös kevyempiä. Tästä artikkelista löydät vinkkejä kuivasäkkien tehokkaaseen käyttöön kevytretkeilyssä sekä hyvistä kevyistä kuivapussimalleista. 

Iso, kevyt kuivasäkki suojaksi rinkan sisälle

Rinkan päälle asetettavan sadesuojan sijaan kannattaa ehdottomasti käyttää isoa, suunnilleen rinkan sisuksen kokoista kuivasäkkiä rinkan sisällä.  Kuivasäkki nimittäin suojaa tavaroita kastumiselta joka puolelta, kun taas sadesuojaa käyttäessä tavarat voivat edelleen kovalla sateella kastua rinkan selkäpuolelta. Sadesuojaa myös pitää asetella paikalleen ja pois aina jotakin rinkasta ottaessa, iso kuivasäkki on taas aina valmiiksi paikallaan rinkan sisällä.

Ison kuivasäkin lisäksi myös pienemmät vedenkestävät kuivapussit voivat olla käteviä antamaan esimerkiksi elektroniikalle lisäsuojaa tai ylipäänsä pitämään pienet tavarat järjestyksessä rinkan sisällä.

Kevyt iso kuivasäkki rinkan sisällä

Kuivasäkkiä hankkiessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota niiden painoon, sillä niissä on suuria eroja. Alla on listattuna hyviä kevyitä kuivasäkkejä ja kuivapusseja. 

Kevyitä kuivasäkkejä

Kevyet Sea-to-summit Ultra-Sil Nano -kuivapussit

*Sea to Summit Ultra-Sil Nano (2l 16g, 4l 19g, 13l 28g, 20l 36g, 35l 46g). Erittäin kevyt kuivasäkki, jossa kaikki osat ja yksityiskohdat on mietitty tarkasti mahdollisimman kevyiksi. Monia eri kokoja pienistä pusseista isoon 35 litran kuivasäkkiin saakka. 

Kevyitä Lifeventuren Ultralight -kuivasäkkejä

*Lifeventure Ultralight  (2l 27g, 5l 30g, 10l 35g, 15l 40g, 25l 60g, 35l 70g, 55l 80g, 75l 100g). Hieman edullisempi kevyt kuivasäkki, josta löytyy pienempien kokojen lisäksi myös suurempia kokoja rinkan sisälle laitettavaksi aina *75 litraan asti. Monen kevytretkeilijän rinkkaan voisi sopia esimerkiksi hyvin *55l koko