Kevyet puukot ja monitoimityökalut |
ultrakevyt retkeily ja vaellus

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä. Näillä mahdollistetaan sivuston ylläpitäminen.

Retkeilijä vuolemassa kevyellä puukolla

Kevyet puukot ja kääntöveitset

Kevytretkeilijän ei yleensä tarvitse kantaa mukanaan kirvestä tai järeää puukkoa. Yleensä riittää, että mukana on pieni puukko tai taittoveitsi kiehisten tekoon. Se auttaa tarvittaessa myös muuten tulenteossa.

Kevyitä puukkoja ja kääntöveitsiä

*Morakniv Eldris (80g). Kevyt ja pieni, mutta yllättävän jämerä puukko. Tällä onnistuu jo hyvin kiehisten tekeminen ja muu vuoleminen. 

*Opinel nro 7 (37g). Kääntöveitsi, jossa on terälukitus ja jolla onnistuu kiehisten tekeminen.

*Leatherman Skeletool KB (42g).  Hintavampi, laadukas amerikkalainen taittoveitsi, jossa lukkiutuva terä. Veitsessä myös pullonaukaisija.  

Retkeilijä vuolemassa puukolla

Kevyet sakset ja monitoimityökalut

Pienen veitsen lisäksi sakset ovat erittäin kätevä työkalu vaelluksella. Niillä voi mm. avata ruokapakkauksia sekä leikata varpaiden kynsiä ja laastarista/rakkoteipistä sopivia paloja. Ne ovat myös hyvä lisä korjaussetin kaveriksi, jos jokin varuste kaipaa parsimista kesken vaelluksen. 

Moni kevytretkeilijä kantaa mukanaan Victorinoxin pienintä monitoimityökalua. Siinä on mukana saksien lisäksi pieni terä (ei sovellu vuolemiseen tai kiehisten tekemiseen, mutta sopii esim. juuston leikkaamiseen), pinsetit (voivat tulla tarpeen ensiavussa), kynsiviila ja hammastikku. Painoa tällä on 21g. 

Kevyitä saksia ja monitoimityökaluja

*Victorinox Classic (21g). Pieni monitoimityökalu, jossa on sakset, veitsi, kynsiviila, pinsetit ja hammastikku. 

*Victorinox Swiss Card sakset (6g). Jos haluaa pelkät sakset, voi ottaa Victorinoxin SwissCard-settiin kuuluvat sakset pelkästään mukaan. 

Fiskars kynsisakset (13g). Nämä löytyvät monilta kotoa valmiiksi, eikä tällöin kaupoille tarvitse välttämättä lähteä. Tietysti mitkä tahansa muutkin kotoa löytyvät hyviksi havaitut pienet kynsisakset käyvät. 

Victorinox Classic -monitoimityökalu
Fiskars-kynsisakset